• Skräddarsydda, exklusiva scarfs för dig!
Payment with Klarna
Snabb leverans / Säkra betalningar / Enkla returer

Vi är HAUK

Scarf är en viktig del av ett klädesplagg idag, och i stället för att köpa sig ett smycke, fluga eller en slips så kan man köpa sig en vacker scarf som lyfter upp ens outfit.

Scarf är en accessoar för att lyfta upp de kläder man äger eller tänkt att köpa, en scarf som passar äldre som ung, tjej som kille som har ett sinne för det lilla extra.

Meningen är att du ska kunna klicka hem en scarf som fungerar med svart, vitt, färgglatt, stilrent, street mm.


Ett familjeföretag med hjärta

HAUK är ett litet familjeföretag som grundades av Kristin Eckhoff Ekbom med idén om att scarfs kan användas som en accessoar i stället för en fluga, slips eller ett smycke. Idén utvecklades sedan till en självklar accessoar av högsta kvalité. En scarf som passar till festen, i vardagen, på arbetet, på din fritid och även till folkdräkten.


Säker shopping

När din beställning lämnar vårt lager får du en leveransbekräftelse inklusive spårningsnumret för din beställning via e-post. Alla våra beställningar skickas med PostNord till ditt närmaste serviceställe inom 1–3 arbetsdagar och du får ett sms när din beställning är redo att hämtas.


Högsta kvalitet & hållbarhet

Scarfen har en lyxig bomullskänsla som känns skönt runt halsen med sin berömda mjukhet från Tana Lawn Cotton® och är GOTS-certifierade. HAUK boxen är tillverkad i Sverige (Göteborg) av 100 % miljövänligt och återvunnen kartong och helt fria från plast. Lyxpåsen sys från resterna av tyget, och kan användas att tvätta din scarf i och beskydda fransarna - skonsamt för scarfen och håller längre. Lyxpåsen kan också användas till smink, smycken, solglasögon, som liten väska och till torkade lavendel.

Tygen trycks i Como i norra Italien och scarfen tillverkas i Porto i norra Portugal. Både tygen och tillverkningen av scarfen känns nära med sina vackra lägen i Europa.

      Vår vision är att scarfen ska ljusa upp vardagen för alla ”for everyone” och göra dig glad
Kristin Eckhoff Ekbom - Founder @HAUK By Scandinavia 


Tanken bakom HAUK

Scarf med egen design från Scandinavien i naturens vackra färger, som ska betona våra fyra årstider - med en touch av funky folklore. Scarfen har fått sina namn från vackra platser i Norge, Sverige & Danmark. Tygen trycks i Como i Italien av finaste kvalité i organisk bomull av Liberty Tara Lawn.

Den isblåa färgen i HAUK loggan symboliserar det nordiska ljuset och är tagen från våra vackra glaciärer. HAUK är ett fornnordiskt namn, och med inspiration från forntiden valde vi fiskbensmönster i vår logga som fanns i tyger på den tiden.