• Skräddarsydda, exklusiva scarfs för dig!
Payment with Klarna
Snabb leverans / Säkra betalningar / Enkla returer

Blogg

Hur knyter man en scarf?

Här på HAUK of Scandinavia blir vi ofta tillfrågade denna kluriga fråga, och vi förstår att det kan vara svårt att bestämma sig för hur man faktiskt ska knyta sin scarf om det är en accessoar som är ny i din arsenal. Därför har vi designat olika typer av scarfs och twilly's som passar till flera olika sammankomster eller för användning i vardagen. Förhoppningsvis kan vi dela med oss av ett par användarvänliga tips och tricks för dig som behöver en uppmanande knuff i ryggen och styla din scarf på ett sätt som passar just dig. Denna sida är skapad för att hjälpa dig hitta rätt typ av accessoar och samtidigt uppmana dig att använda den på ett sätt som du känner dig bekväm med.

Den personliga touchen

Innan vi går vidare och pratar inspiration, skall det nämnas att det finns många olika sätt att bära sin scarf på, med lika många olika typer av knutar. Därför tycker vi att det är bäst att hålla sig till knutar du känner dig bekväm med, men som sagt finns det inga knutar som är rätt eller fel - Det viktiga är att sättet du bär din scarf känns rätt för just dig. Sedan kan du självklart skryta lite och visa upp ditt hantverk om du kan slå ett perfekt pålstek och hänga den elegant runt halsen med lite fräck karisma. Som sagt har den personliga touchen väldigt stor påverkan på det budskap du vill framföra.

Under, och över. Sedan under, och över igen.

Krångla inte till det

Vi på HAUK vill dela med oss av vår kunskap och våra idéer. Därför har vi diskuterat de bästa knutar som går att använda till våra scarfs, för att ge dig vår topp 3 som följer;

  • Råbandsknop
  • Halv Windsor
  • Rosett

Den enklaste knuten vi vill nämna känner många igen sedan scouttiden. En enkel råbandsknop följt av att du bär din scarf på en vinkel du tycker passar är ofta ett säkert val. Under, över. Sedan under, över igen. På detta sätt kan du bära scarfen med knuten utåt eller bakåt utan problem.

En halv Windsor är en klassiker inom slipsvärlden! Denna klassiker är med på vår lista av det enkla skälet att de klassiska knutarna är stilrena samt tidlösa. Runda scarfen runt halsen och avsluta med en ögla i mitten för garanterat resultat. Vi vet att denna knut är lite krångligare än de andra två på listan, men att spendera lite extra tid på att få accessoaren att sticka ut kan vara värt det. Dessutom är det en knut du kan använda när du knyter din slips. Två smällar med en fluga, som vi säger här på HAUK - Denna knut passar perfekt till finare tillställningar där du vill imponera lite extra. Prova att knyta din scarf med en halv Windsor på nästa after-work och se hur det går.

Nästa knut känner vi alla igen och den passar hen till vilken tillställning som helst. En klassisk rosett smygs gärna in på jobbet eller runt midsommarstången https://www.youtube.com/shorts/kxFtk3FF0gY. Valet är ditt och det finns inga rätt eller fel. Med rätt scarf är en rosett ditt vassaste vapen i arsenalen och kan användas när och var som helst. 70-talet har knackat på dörren de senaste femton åren, och moden såsom scarfs knutna i håret eller runt huvudet Grace Kelly-style https://www.youtube.com/shorts/W_TJjSXNsjg börjar komma tillbaka inom modevärlden - Du läste det här först! 

För att lägga till ytterligare en personlig prägel kan du vika scarfen i flera lager och sedan följa upp med en knut som passar, för ett enkelt men effektivt tips att lägga till en extra dimension till din outfit. En scarf är ett utmärkt sätt att tillföra färg till vardagen och du kan verkligen vara kreativ när det kommer till hur du vill bära den. Våra scarfs och twilly's är inspirerade av vackra nordiska färger och mönster som kan hittas i naturen, så välj en scarf som passar till din ögonfärg eller din favoritjacka för en enkel tjuvstart.


Enkelt men effektivt.

Näst i led har vi en all-rounder som passar till många sommar-outfits eller vid festliga tillfällen - Den enkla men coola draperi-stilen. Har du en längre typ av scarf som till exempel våran Hjerting Rose Twilly med fransar i siden, kan du helt enkelt hänga den runt halsen och matcha med en hälsosam mängd attityd. Detta är en varm rekommendation om du har en mer avslappnad stil som kräver minimal ansträngning för en snygg festklädsel. Ses gärna vid baren med en Dry Martini i näven. Enkelt men effektivt.

Sammanfattning

Både män och kvinnor kan bära scarfs på flera olika sätt, men det gäller att vi tillsammans ändrar normen och accepterar en bredare räckvidd av accessoarer. På HAUK tycker vi att en scarf är en självklar accessoar som kan utstråla mer personlighet och kreativitet än en slips eller liknande. Det finns just så många olika möjligheter hur du vill och kan styla den.

Kolla in inspiration på vår hemsida vetja! Här kan du se, samt dela med dig av diverse idéer om färgval och olika förslag till outfits. Har du frågor om material eller liknande kan du gärna kontakta oss här. Vi hoppas att en gnista av inspiration har tänts efter denna korta läsning och att du nästa gång vågar ta ut svängarna och visa upp din nya scarf på kontoret eller polarens inflyttningsfest.